понеділок, 7 березня 2016 р.

Вчительський вертеп 2016

ОСВІТЯНСЬКИЙ КОНКУРС РІЗДВЯНИХ ВЕРТЕПІВ



Вперше на Мостищині за ініціативи мера міста Мостиська Сторожука Сергія Степановича проводено конкурс різдвяних вертепів серед педагогічних працівників. Призовий фонд склав двадцять тисяч гривень. Вісім педагогічних колективів та колектив відділу освіти взяли участь у конкурсі.
   Привертаючи увагу громадськості до таких дійств, організатори хотіли  відродити українські традиції і посприяти тому, аби їх не забувало майбутнє покоління. Традиції – корені наші. А хто забуває про корені, той не має майбутнього, не має, від чого відштовхуватися, і не має, як рости. Для нас, християн, дуже важливим є те, щоби ми пам’ятали про наших пращурів і про те, як вони переживали Різдво. Дивлячись на приклад їхньої віри, на їхні традиції, ми хочемо все те, що є добре, зберегти і передати, щоб Бог був прославлений. Дати знак іншим, що Бог насправді живий в нашому житті і що ми хочемо ділитися з ближніми найкращим. Бо що то є за християнство, яке замикається і є обмеженим?
  Оцінювали учасників члени журі. 
    Перше місце посів колектив педагогічних працівників  Мостиської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів, 














друге – працівники відділу освіти , третє розділили колективи Годинівської ЗОШ І- ІІ ступенів та Соколянського НВК. Виступ вертепу відділу освіти привернув увагу тим, що його учасники ,під керівництвом методиста районного методичного кабінету Бішко Марії Андріївни , не оминули  політичного й економічного сьогодення, агресії Росії на сході України. Але при усьому досягли головної мети – продовжували прославляти народження Христа, пропагували добро, милосердя і бажали миру.
   Підводячи підсумки конкурсу, начальник відділу освіти Чернега Валентина Григорівна та мер міста Мостиськ Сторожук Сергій Степанович   зазначили, що  всі колективи проявили себе талановитими майстрами сцени. І справді, присутні мали нагоду побачити феєричне дійство, яке відбувалося на сцені: яскраві костюми учасників, емоційне виконання, милозвучне звучання коляд, оригінальне вирішення постановки вертепів, а також оригінальні сценарії.  (Мостиський районний методичний кабінет)




 

Немає коментарів:

Дописати коментар